4e Internationaal congres spinale musculaire atrofie (SMA) in Gent

SMA Europe is erg trots om wetenschappers en jonge onderzoekers, maar ook clinici en andere professionals uit de gezondheidszorg van over de hele wereld uit te nodigen om deel te nemen aan het 4e Internationale Congres over Spinale Musculaire Atrofie. Het evenement zal bijna 1.000 deelnemers van over de hele wereld samenbrengen.

Het wetenschappelijke programma, samengesteld door internationaal gerenommeerde neurologen en wetenschappers die samen de wetenschappelijke Adviesraad SMA Europe vormen, omvat een reeks lezingen, workshops, posterpresentaties en nog veel meer over belangrijke wetenschappelijke en klinische onderzoeksonderwerpen bij SMA en gesponsorde symposia uit de industrie.

Bovendien zullen op 13 maart meer dan 75 SMA pleitbezorgers van SMA patiënten van over de hele wereld elkaar ontmoeten tijdens het Global SMAdvocacy evenement. Het doel van dit evenement is om een wereldwijd netwerk van patiëntenbelangenbehartigers te creëren en samen kennis op te bouwen, hiaten en hindernissen te identificeren en oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen op het gebied van belangenbehartiging bij SMA.

Onder meer Nicole Gusset, PhD, CEO en voorzitter van SMA Europe, Thom Gillingwater, Chair van het Wetenschappelijk Comité van SMA Europe en Professor anatomie aan de Universiteit van Edinburgh en Karel Everaert, Hoogleraar neuro-urologie en sectorvoorzitter zullen tijdens de openingstoespraken het woord nemen.

Dr. Nicole Gusset, CEO en President van SMA Europe: “Met SMA Europe streven we naar baanbrekend onderzoek dat de onvervulde behoeften van onze gemeenschap aanpakt. Met ons wetenschappelijke congres brengen we professionals uit de academische wereld, de gezondheidszorg en patiëntenbelangenverenigingen samen om baanbrekende ideeën over SMA te bespreken en om bestaande samenwerkingen te versterken en nieuwe te inspireren. Deze onderdompeling in de wereld van anderen en de integratie van die wereld in de onze is een stap in de richting van het bouwen van multidisciplinaire teams die oplossingen zullen ontwikkelen voor onze gemeenschap vandaag en in de toekomst."

Zoals Véronique Van Assche, coördinator van de Volwassenencommissie van SMA Europe en afgevaardigde van SMA België en patiëntenverdediger zegt: "Sinds de ontdekking van het gen dat gerelateerd is aan SMA in 1995, is er opmerkelijke vooruitgang geboekt, zowel op het gebied van technologische vooruitgang als medische doorbraken. Toch worstelen we elke dag met de aanwezigheid van SMA die ons nooit met rust zal laten of ademruimte zal geven. Als pleitbezorger van patiënten ben ik getuige van de dagelijkse uitdagingen die er bestaan. Terwijl we de komst van medicijnen op de markt vieren en de voordelen ervan waarderen, blijft er een cruciale behoefte aan voortdurende medische en wetenschappelijke vooruitgang."

Congres website: 4th Scientific International Congress on Spinal Muscular Atrophy – SMA Europe | Ghent 14th 16th March 2024 (sma-europe.eu)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.